Projektek

NCA majd 2010-et követően NEA működési és szakmai projektek

  • Határon átnyuló művszeti és kulturális projektek

Egyesületünk megalakulását követően igyekeztünk megalapozni működésünket és szakmai programjainkat, amelyhez nagy segítséget nyújtottak kezdetben a NCA kisebb mértékű támogatásai, majd 2010-et követően a NEA támogatásai. Büszkék vagyunk arra, hogy 10 éves fennállásunk alatt tagjaink kizárólag önkéntesen végezték munkájukat, ami azt jelenti, hogy soha, semmilyen támogatásból nem volt fizetve bérköltség, megbízási díj…..stb, így a támogatások elsősorban tényleges működési és szakmai költségeinket: utazás, szállás, ellátás, képkeretezések, bankköltség, tárgyi eszközök, marketing költségeket fedeztek. Mindezek segítségével számos hazai és határon túli alkotótábort, kiállítást, kulturális rendezvényt sikerült megrendeznünk, és lebonyolítanunk, vagy más hasonló rendezvényeken részt vennünk. Több tematikus kiadványunk is megjelent ebben az időszakban. Pl: Aranycsapat, Aradi Vértauink és Gróf Batthyány Lajos, Báró Perényi Zsigmond élete és mártírhalála, Emlékezzünk 1956, Emlékezzünk I. Világháború, Nagybányai Művésztelep, Arcok a múltból…stb.  Összeségében elmondható, hogy ezek a kismértékű támogatások segítségével sikerült megalapozni munkánkat és tevékenységünket az elmúlt 10 évben, és beírni a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület nevét a köztudatba művészeti és kulturális területen.

Dr. Kopriva Attila és Őry László alapítók Rahón, hucul viseletben

 

Fotók a kezdeti évekből:

Megvalósult események helyszínei (alkotótáborok, csoportos és egyéni kiállítások, tematikus történelmi kiállítások, előadások): Magyarország: Nyíregyháza, Kisvárda, Aranyosapáti, Dombrád, Budapest, Epöl. Határon túl: Ukrajna-Kárpátalja: Beregszász, Munkács, Rahó, Körösmező, Ungvár, Kijev / Románia-Erdély-Székelyföld: Nagybánya, Piricske, Csíkszereda, Zerind/ Nyugat Európa: Belgium-Brüsszel, Németország-Bajoroszág: Bad Neustadt, Bad Kissingen, Rhön Grabfeld Landkreis, München.

  • Történelmi emlékezet projektek 2007-2017

Az elmúlt években számos olyan magyar történelmi esemény, személy emlékének, emlékezetének fenntartásáért, megmaradásáért tevékenykedtünk, amely témákban úgy gondoltuk, hogy a magunk módján hozzá kell járuljunk közös múltunk, történelmünk fennmaradásáért. Tettük ezt a művészet, a kultúra eszközeivel: képzőművészeti (elsősorban festőművészeti és grafikai feldolgozása a témáknak, emlékalbumok, reprezentatív albumok összeállítása és kiadása, tematikus alkotótáborok, kiállítások, és előadások, konferencia.

Ezen projektek fő mozgatója és alkotója: Szeifried Zoltán

 

 

1956 – 56 éves évfordulóján Budapesten, Szeifried Zoltán önálló kiállításán

 

 

Történelmi emlékezet (1956)

 

 

Aradi Vértanúk

 

 

Aranycsapat